Ledare för 13-14-åringar, se hit!

Fredag den 17 augusti, i samband med El Custico, derby i Superettan mellan FFF-HBK bjuder SISU och HFF in till infoträff om en spännande utbildningsserie!

Inbjudan till kick off för "Spelare på arenan"
Hallands Fotbollförbund och Hallands Idrottsförbund samverkar kring en utbildningsserie riktat mot spelare 13-14 år och deras ledare. Tema är Spelförståelse! Projektet har fyra olika delar där en kortare föreläsning/workshop/samtal kombineras med en fotbollsträning på en träningskväll eller temadag! Nu bjuder vi intresserade ledare till kick off för information och firar med derby!

Datum & tid: Fredag 17 aug kl 17:00-18:30 därefter derby i Superettan mellan FFF-HBK, sittplatsbiljett ingår.
Plats: Falkenbergs IP, IF Böljans lokal
Anmälan: Anmälan till kick off görs på HFF hemsida, följ länken Anmalan-till-utbildning Sista anmälningsdag: Först till kvarn gäller, dock senast 12 aug 2018

Kortfattad info om de olika valbara dellarna i utbildningen:
KROPPEN
I puberteten händer mycket i kropp och knopp hos både killar och tjejer. Den här delen handlar om att få insikt i vad, varför och hur för att som spelare på bästa sätt kunna möta sin egen kroppsliga förändring och som ledare ha förståelse och kunskap för att stötta spelaren i den processen.
KOSTEN
Spelare som idrottar behöver äta, vila och sova för att tillgodogöra sig träningen, känna glädje i att umgås med vänner och familj och sköta sitt skolarbete med energi. Här ges tips och idéer kring det!
FÖRENINGEN
Svensk idrott har kommit överens om att idrott ska bedrivas i föreningsmiljö. Vad innebär det för unga spelare och eras ledare. Hur ser föreningen ut, vilka möjligheter finns att påverka? Här ges möjlighet att få fram vilka tankar och funderingar som finns i gruppen kring träningstider, anläggning, andra träningsmöjligheter, matchning, kostnader, krav och förväntningar
SPELET
SvFF Spelarutbildningsplan beskriver vad som bör tränas i olika åldrar. Spelförståelse är beroende på fysik, psykologi ch teknik i varje enskild aktion där spelaren med sin spelförståelse uppfattar, värderar, beslutar och agerar. Spelarna får samtala kring lagets spel och träningar. Ledarna får samtala kring lagets spel, arbetssätt i anfall och försvar samt spelarnas roller på planen.

Denna utbildning samverkar med HFF Fotbollsutvecklares arbete att under året besöka samtliga lag som spelar 9mot9 och hålla inspirationsträningar utifrån SvFF Spelarutbildningsplan..
Kursavgift: 100kr, kursen finansieras med Idrottslyftsmedel

Frågor: Anna Lundkvist, utbildningsansvarig Hallands FF anna@hallandsff.se