Filip Håkansson

Nyutbildad Steg 1-domare 2021

Bakgrund inom fotbollen?

Jag började spela fotboll i IF Centern när jag var 8 år. När jag var 11 år gick jag till HBK och spelade där i cirka 6 år sedan gick jag tillbaka till moderklubben IF Centern som jag spelar för än idag. Har tyvärr haft problem med fotbollsskador sen jag var 11 år och gått igenom en del operationer. Men jag tycker fotbollen är otroligt rolig fortfarande. Det bästa med fotbollen är, dels att det är roligt att spela fotboll, och dels är det gemenskapen för att man får träffa och lära känna nya människor.

Hur kommer det sig att du utbildade dig till distriktsdomare?

Jag utbildade mig till distriktsdomare för jag trodde det skulle vara roligt och det visade sig vara det. Sen ville jag också testa på något nytt, utvecklas och lära mig nya saker och gå ut utanför min ”comfort-zone”. Det är lite läskigt första gångerna man dömer men desto mer man gör det desto roligare och mer avslappnat är det.

Vad är det bästa med att döma fotboll?

Det bästa med att döma fotboll och vara en domare är att man har en viktig roll. Det bästa är när man har dömt en match och alla tycker att man har gjort ett bra jobb, och det strävar jag efter varje match. Sen är det superroligt att åka runt och döma på olika platser och man träffar nya människor och alla matcher ser olika ut. Det är alltid roligt med nya utmaningar och man utvecklas konstant varje match och det älskar jag.

Vad önskar du mest inom fotbollen just nu?

Jag önskar mest att covid-19 försvinner och allt återgår till det normala. Sedan önskar jag att jag slipper få mer skador. Sedan önskar jag att jag blir en superbra fotbollsdomare.

Varför ska fler söka till Steg 1 och utbilda sig till domare?

Jag tycker man ska utbilda sig till domare för det är ett jättebra och jätteroligt extrajobb. För min del var jag lite osäker på mig själv, det är jag fortfarande. Men när man blivit domare får man mer självförtroende. Om du gillar fotboll så tror jag att du kommer gilla att döma fotboll också. Du kommer utvecklas och få mer självförtroende och växa som människa.

 

5 steg utanför mittcirkeln med Filip Håkansson…

 1. Fotbollsidol?
  Kaká.

 2. Favoritlag?
  Bayern München.

 3. Speciellt fotbollsminne som etsat sig fast?
  Har många fotbollsminnen, bra och dåliga. Kommer ju aldrig glömma när jag drog min menisk och korsband när jag var 11 år såklart. Det var det tråkigaste minnet men jag har ju haft en miljon roliga minnen genom fotbollen också.

 4. Hobby utöver fotbollen?
  Gå till gymmet.

 5. Vilken nation vinner nästa års fotbolls-VM?
  Frankrike.